Олія чорного кмину: косметичні властивості і дія на шкіру обличчя

Всі публікації

Олія чорного кмину: косметичні властивості і дія на шкіру обличчя

Застосування олії чорного кмину особливо рекомендується для догляду за проблемною шкірою, яка страждає від різного роду запалень і гнійних висипань, а також для зовнішнього лікування багатьох шкірних захворювань. До того ж, воно є одним з небагатьох косметичних рослинних масел, яке чудово підходить для жирної шкіри обличчя і добре справляється з такими її недоліками як забруднені пори і освіту прищів.

Олія кмину має антисептичну, антибактеріальну, розсмоктуючу, протизапальну і противірусну дію на шкіру обличчя. Вона допомагає зупинити і усунути запальні процеси шкіри, сприяє прискоренню регенерації її пошкоджених клітин. Крім того, олія чорного кмину має ще ефективну протигрибкову дію і використовується в лікуванні грибкових захворювань шкіри.

Застосування олії чорного кмину добре допомагає в лікуванні всіх видів дерматиту, екземи, псоріазу, позбавляючи, бородавок, і багатьох інших. Також вона є досить ефективним засобом при вугровій висипці та алергічних реакціях на шкірі обличчя.

Інші корисні властивості і дії олії кмину – це підвищення пружності, еластичності і захисного імунітету шкіри, глибоке очищення її пор, а також зняття набряклості особи.

Поділіться публікацією в соц. мережах

Всі публікації