Олія чорного кмину: рекомендації по зовнішньому застосуванню

Всі публікації

Олія чорного кмину: рекомендації по зовнішньому застосуванню

При зовнішньому застосуванні олія чорного кмину найбільш ефективна при:

  • Захворюваннях шкіри – надає шкірі бактерицидну, протизапальну, противірусну, протигрибкову і протиалергічну дію. Олія чорного кмину є ефективним засобом лікування вугрового висипу, грибкових захворювань шкіри, екземи, атопічного дерматиту, алергічних дерматитів, кропив’янки, псоріазу, бородавок, герпесу, позбавляючи і інших дерматозів.
  • при супроводженні больовим синдромом захворюваннь м’язів і суглобів.
  • Захворюваннях вуха і риніті (нежиті).
  • геморой.

При зовнішньому використанні олія чорного кмину надає наступну косметичну дію:

  • Пом’якшує, освіжає і тонізує шкіру, покращує її структуру і рельєф, оберігає шкіру від висихання і лущення – входять до складу масла чорного кмину ненасичені жирні кислоти, вітаміни Е і В3 підтримують оптимальний водно-ліпідний баланс шкірного покриву.
  • Сприяє розгладженню зморшок, підвищує пружність і еластичність шкіри, а також сприяє усуненню розтяжок шкіри, часто утворюються у жінок після пологів – що містяться в олії чорного кмину вітаміни А, С, цинк і мідь стимулюють природне вироблення білка фібрилярні колагену, що додає шкірі еластичність і пружність.
  • Запобігає передчасному старінню шкіри, пов’язаному з надмірним впливом на шкіру сонячних променів або характерним для періоду менопаузи гормональним дисбалансом – входить до складу олії чорного кмину вітамін Е нейтралізує негативну дію на шкіру ультрафіолету, а фітостероли заповнюють дефіцит естрогенів в організмі жінки.
  • Ефективно очищає шкіру від забруднень, нормалізує секрецію сальних залоз шкіри, попереджає запалення шкіри і появі вугрової висипки – присутні в маслі чорного кмину фітостероли, Омега-6 і Омега-9 кислоти, дубильні речовини, цинк і марганець надають бактерицидну, протизапальну і антисептичну дію на шкіру, цинк сприяє звуженню пор шкіри і зменшує вироблення секрету сальних залоз.
  • Усуває набряклість шкіри, попереджає появу целюліту, нормалізує циркуляцію крові і лімфи в підшкірно-жировому шарі.
  • Покращує стан волосся і шкіри голови – багате необхідним для здоров’я волосся вітамінами групи В, макро- і мікроелементами олія чорного кмину запобігає розвитку себореї і пов’язане з цим захворюванням появу лупи, перешкоджає випаданню, ламкості і посивіння волосся.

Необхідно відзначити, що з огляду на досить інтенсивну дію на шкіру олію чорного кмину не рекомендується використовувати в косметичних цілях в чистому, нерозбавленому вигляді (виняток становить лише застосування олії чорного кмину на невеликих ділянках обличчя і тіла – в областях локалізації вікових і мімічних зморшок, в області носогубних складок, на невеликих ділянках запаленої, огрубілою або лущиться шкіри і т.д.). У косметології «сильнодіюча» олія чорного кмину найчастіше використовується в суміші з іншими косметичними оліями (оливковою, олією виноградних кісточок та ін.)

Поділіться публікацією в соц. мережах

Всі публікації