Переваги холодного віджиму

Всі публікації

Переваги холодного віджиму

Холодне пресування – самий «натуральний» спосіб отримання олій. Здійснюється воно при температурах не вище 40-42 градуси (а в разі олій El Baraka це температура 30 градусів), завдяки чому в продукті зберігається максимальна кількість корисних компонентів. олія ніяк не обробляється (ні температурою, ні хімією), а після пресування його відстоюють, фільтрують і розливають в ємності.

Так як весь процес дуже акуратний і дбайливий, з сировини виходить добути лише третю частину олії від загального змісту. Це пояснює трохи вищу ціну на готовий продукт. Але якість себе виправдовує, адже в таких оліях зберігається максимальна кількість вітамінів, амінокислот, макро- і мікроелементів – одним словом все те, через що цінний продукт. До того ж, під дією високих температур (в разі гарячого пресування) виділяються сивушні олії, які негативно впливають на організм, зокрема на печінку. Тому для внутрішнього застосування варто вибирати масла виключно холодного віджиму. Такий продукт має ніжний і приємний аромат, а смак без гіркуватості і «горілого» післясмаку.

Поділіться публікацією в соц. мережах

Всі публікації